• Word lid van het jongerenpanel

  Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je meepraten met allerlei onderwerpen over jongeren in de gemeente Groningen?

  Geef je dan op voor het Jongerenpanel! Meld je hier aan

   
   
 • Stadjers over vuurwerkvrije zones

  Ruim de meerderheid van de respondenten is voor vuurwerkvrije zones. Hierbij vinden ze handhaving cruciaal. Daarnaast vinden de respondenten dieren een kwetsbare groep voor vuurwerk, waar rekening mee moet worden gehouden. De locaties die volgens respondenten voornamelijk vuurwerkvrije zones moeten worden zijn: dierenasiels, kinderboerderij/manege en ziekenhuizen. lees hier het rapport

   
   
 • Start-ups in de gemeente Groningen en Noord-Nederland

  Start-ups in de gemeente Groningen en Noord-Nederland: de Rijksuniversiteit Groningen heeft in samenwerking met Onderzoek en Statistiek Groningen een studie hiernaar verricht.
  lees hier de studie

   
   
 • Wijkenquête leefbaarheid van start

  De gemeente Groningen houdt dit najaar een grootscheepse enquête over leefbaarheid in de wijken van de stad: de Wijkenquête. We vragen ongeveer veertien duizend willekeurig gekozen inwoners om hun mening. Heeft u een brief met inlogcode ontvangen? Klik hier om naar de enquête te gaan.
  lees hier meer

   
   
 • Demografische ontwikkelingen gemeente Groningen 2006 tot 2036

  Deze rapportage presenteert de historische en toekomstige demografische ontwikkelingen in de gemeente Groningen. Bijzondere aandachtspunten: het totale migratiesaldo (binnen- en buitenlands) is voor het eerst in tien jaar negatief en het inwoneraantal groeit naar verwachting in de komende twintig jaar tijd naar 227.000 inwoners.
  lees hier het rapport

   
   
 • Afval wordt veel gescheiden in Ten Boer

  De inwoners van Ten Boer hebben een enquête over afvalinzameling ingevuld. Enkele uitkomsten: Meer dan 80 procent scheidt glas en papier. Over diftar zijn de inwoners niet enthousiast. Diftar is een principe waarbij bewoners met veel restafval meer betalen voor afvalverwijdering dan bewoners met minder restafval.

  lees hier het rapport