Onze website is op dit moment in verbouwing en wordt stapsgewijs aangepast. Kunt u iets niet vinden, neem dan contact op (zie rechtsboven)
 
 • Tweedehands witgoedregeling

  We hebben een onderzoek gehouden onder cliënten die gebruik hebben gemaakt van de witgoedregeling van de gemeente Groningen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat cliënten in het algemeen tevreden zijn over de witgoedregeling. Mensen vragen zich af of tv’s en pc’s terecht onder de witgoedregeling vallen. Deze producten zijn al snel oud en lopen achter op de ontwikkelingen. Over de kwaliteit van wasmachines, koelkasten en gasfornuizen zijn cliënten wel tevreden. Tot slot zouden ze graag een groter aanbod van winkels en apparaten willen.

  lees rapport

   
   
 • Doe mee: Stadspanelenquête over afvalinzameling

  De gemeente is benieuwd naar uw mening over de manier van afvalinzameling en afvalscheiding in de stad. Daarom krijgt het Stadspanel vragen over dit onderwerp voorgelegd. Alle “stad-Groningers” kunnen  de enquête over afvalinzameling en afvalscheiding invullen. Bent u nog geen lid van het Stadspanel? Meld u dan nu HIER aan en doe mee aan de enquête over afvalinzameling. De enquête kan worden ingevuld van 3 december tot en met 22 december.

   
   
 • Daklozenmonitor 2013

  Het aantal geregistreerde daklozen in de provincie Groningen is in de afgelopen jaren licht toegenomen. Ook het aantal zwerfjongeren is gestegen, net als het aantal huisuitzettingen. Dat blijkt uit de Daklozenmonitor 2003-2013.

  Lees hier meer

   
   
 • Wijkenquête leefbaarheid en veiligheid

  De gemeente Groningen heeft dit najaar een grootscheepse enquête gehouden naar leefbaarheid en veiligheid in de wijken. Meer dan 7.000 willekeurig gekozen burgers hebben hun mening gegeven.
  Als de uitkomsten bekend zijn, publiceren we die op deze website. Leden van het Stadspanel en abonnees van onze nieuwsbrief ontvangen dan bericht per e-mail.
  Sinds 1996 is elke twee jaar een grote inwonersenquête uitgevoerd. Bekijk eerdere rapportages.

   
   
 • Veilige Stad

  Groningen is een veilige stad, in vergelijking met andere grote steden. Als 7e stad van Nederland staat Groningen op de 17e plaats van de AD-misdaadmeter. Meer feiten over veiligheid in Stad en wijken zijn te vinden in het Veiligheidsbeeld 2014. Van elke wijk is een veiligheidskompas opgenomen.

  Bekijk het Veiligheidsbeeld en de wijkveiligheidskompassen.

   
   
 • Wijkenquête leefbaarheid en veiligheid_MET

  De gemeente Groningen houdt dit najaar een grootscheepse enquête over leefbaarheid en veiligheid in de wijken van de stad. We vragen ongeveer 7.000 willekeurig gekozen stadjers om hun mening. De helft bellen we op, de andere helft vragen we de enquête op internet in te vullen.
  Heeft u een inlogcode ontvangen? Klik hier om naar de enquête te gaan.